fredag 11 januari 2013

Stajlade rum och jordiga färger

Färg och form är så pass viktigt för mitt välmående att jag ägnar ganska mycket tid åt det. Det har betydelse hur det ser ut omkring mig och att mitt skapande slutar med något jag kan leva med och stå för. När färg och form både funkar bra med varandra och med mitt öga så mår jag bra.

Styleroom visar jag i viss mån upp mitt hem, dock ej Helvetesrummet. Inte än iallafall. Jag väljer bara representativa och avpersonifierade miljöer när jag är så pass offentlig. Marknadsföring kan ske via alla tänkbara kanaler och varför inte visa att jag kan mer än bara keramik? Som att vara min egen referens. Via Styleroom har jag fått nya läsare vet jag.

Tillbaka till Helvetesrummet. Det lutar åt att tre väggar ska få liggande panel. Frågan är om den ohyvlade sidan ska vara ut eller in? Och ska vi kanske välja lite bredare brädor den här gången, ungefär som på fasaden? Den fjärde väggen kanske kläs med lumppapp enligt gammal metod.

Sovrummet i Getingedalen

Nya fasaden på södersidan


Vi är glada ägare till boken Jordens Färg och har bara ett par mil till Ekofärghuset. Där huserar Milis Ivarsson och när vi besökte Upptäck Kilsbergskanten i augusti så passade vi på att titta in. Det tog inte lång stund för oss att bestämma att Helvetesrummet ska målas med äggoljetempera och att lumppapp skulle finnas med på ett hörn.Inte bara för att det blir så vackert utan också för att naturliga och ekologiska alternativ egentligen är det enda vi vill hållas med. Det har bara handlat om att ta steget från det invanda och konventionella.

Även golvet ska målas. Frågan är om äggoljetemperan är tillräckligt stark för det? Jag hoppas det. Färgskalan är inte bestämd än men det lutar åt grågrönt eller gråblått. Kanske med en gnutta gulockra.
Men innan vi har börjat så hinner vi säkert ändra oss ett par gånger... och jag vill börja NU!

1 kommentar:

  1. VI har en brädvägg här hemma och låtit den ohyvlade sidan ligga utåt. Kallar det min ladugårdsvägg :) de dära mewd lumppappa låter ju hur coolt som helst! aldrig hört talas om innan! kram!

    SvaraRadera