tisdag 8 januari 2013

Snälla året har börjat

Dags att väcka bloggen efter julkoman. Snälla året har börjat. I mitt liv har varje år ett tema.

Bloggen kommer att utvecklas i år. Från att ha varit väldigt jobbanknuten så kommer det att handla om allt som kretsar runt färg och form. Det ligger väldigt nära det gamla konceptet men förhoppningsvis betyder det en uppdatering. Lite roligare helt enkelt.

Vinterfönster i Getingedalen


Jobbet innebär dessutom trädgård och allt som är knutet till denna så kring dessa angelägenheter kommer jag också att rapportera flitigare. Av det som trädgården ger blir det mat och dryck. Därför har jag för avsikt att även skriva om hållbarhet, miljö, ekologi och värdet av att äta naturligt och vegetariskt.

Detta ligger dessutom nära ett, än så länge, hemligt projekt som jag jobbar med tillsammans med min sambo, syster och nära vänner med entreprenöriella tänkarhattar. Tids nog får ni veta.

En liten bit av julen som dröjer sig kvar.
(Glasen bortskänkes till den som vill ha dem, fatet har Steven Jones gjort.)


Ljusstaken ger så skönt ljus så den får vara kvar ett tag till.
Fat: egen produktion


Ur det miljömässiga perspektivet härrör även temat återbruk och intresset för att handla begagnat vilket säkert kommer att skina igenom då och då. Och vill man ta ytterligare ett steg därifrån så finns det nog stunder då jag kommer att skriva om dilemmat med att vilja leva billigare men att inte riktigt hinna.

Jag vill hinna baka mer bröd till exempel.


Min senaste loppisfyndade inredningsdetalj: en fullt fungerande retrovåg!
Azalean sätter färg denna gråkalla januaridag.


Nog om det.

Ett projekt på det privata planet är att under våren, så fort temperaturen tillåter att ytterdörren kan stå på vid gavel, renovera arbetsrummet och förvandla det till sovrum. I det nuvarande sovrummet ska istället kontor och förvaring inhysas. Jag är helt säker på att det blir skitbra.

Eftersom vårt nuvarande arbetsrum har stått orenoverat sedan vi flyttade in för snart 10 år sedan, så har vi heller inte känt något för det. Helvetesrummet heter det med jämna mellanrum och ingen av oss har brytt sig om att skapa någon trevlig atmosfär. För det går inte.


Helvetesrummet när det gör skäl för namnet:

Men ibland gör vi ett ryck och snyggar till för att inte få psykbryt:


Det är dock fortfarande ett helvetesrum i stort behov av rensning.


4 kommentarer:

 1. Spännande och få läsa om färg och form, alltid roligt.
  Du/ni är inte ensam om ett helvetes rum....vi har också ett :-)
  Hälsingar från Skånelandet!
  Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns skönt att höra på nåt sätt. ;-) Roligt att du vill följa min blogg!

   Radera
 2. Vi har oxå ett :) och jag älskar det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men du är väl för rolig. Jag både avskyr och älskar vårt rum. Det är så rörigt att jag inte orkar bry mig och ibland är det skönt att slippa bry sig. Samtidigt kan jag knappt bärga mig innan vi har renoverat, rensat och gjort ett nytt snyggt, clean och inspirerande arbetsrum!

   Radera