tisdag 20 november 2012

Avstämning och julstämning

Sådärja!

Då var Tantverk nedpackad och överstökad. En mycket trevlig och positivt överraskande vecka i Wadköpings utställningshall Hantverkarboden. Det är jättespännande att möta publik, få respons och föra en dialog med fundersamma besökare.

Organiskt, lågsaltbränt och ganska stort

 Vanligtvis har jag rollen som kursledare eller försäljare så det var intressant att inta en ny position och gästerna slapp vara köpare och relationen blev mera avspänd.

Jag tror att jag hade lyckats hitta en balans mellan fägring och tankeväckande objekt och lyckats framhäva dem på ett hyfsat sätt. Det gav blodad tand och jag har förhoppningar om flera utställningsmöjligheter för både 2013 och 2014.

En strimma av ljus, stengods (ett projekt i utveckling)

Det blev dock ingen större vila efter Tantverk eftersom julen nalkas och därmed marknaderna. Då gäller det att ställa om till bruksföremål och pynt istället för installationer och skulpturer. Jag ska möta köpare och vara en säljare.

Skapa, skapa, skapa.

Rakubrända japanfat.


Min kurs på Medborgarskolan börjar lida mot sitt slut och det har varit mer bra än dåligt så jag nappade på en fortsättning. Även under våren kommer jag att undervisa i källarlokalen på Gamla gatan i Örebro.

Mina egna privata kurser verkar också vara populära. Ända in i april 2013 har jag bokningar och jag har lärt mig med åren hur jag ska disponera mina helger för att även hinna annat. Logistik heter det visst.

Julmarknaderna är följande:
30 november - 2 december gästspelar jag, och andra, hos Martha Mildred i deras klädaffär på Eon i Örebro. Det låter lite märkligt men det är en fin lokal. Detta råkade dock krocka med ett annat evenemang så på lördagen, den 1 december, står min tantverkskollega Heidi Gustafsson där istället för mig.1 december ska jag nämligen medverka på Waldorfskolans julbasar. Det är öppet 11-16 och skolan ligger i Adolfsberg efter Glomman.

Den 8 december avslutar jag julmarknandet enligt tradition på KFUMs julmarknad. Den är öppen 10-14 och håller hus på Centrumgården på Köpmangatan i Örebro.

Och så ska det hända en sak till... På måndag kommer fotograf Karin Foberg med team hit och gör inredningsreportage... Det ska bli ytterst intressant att se dem in action. Karin är för övrigt även en av arrangörerna bakom Pecha Kucha i Örebro och på torsdag den 22 november är det tiogångersjubileum och jag kommer garanterat att sitta i publiken!

Panoramaperspektiv över "Om tant fick bestämma".

När beskedet om inredningsreportaget kom så fick vi eld i baken. Vårt vardagsrum kändes inte tillfredsställande sedan vi kastat ut TVn. Möbleringen blev märklig och vår ärvda soffa var helt slutkörd. Vårt gamla hemgjorda (och mycket snygga) soffbord av betong och stål funkade inte i den nya ordningen och att köpa ett nytt känns inte intressant. Därmed satte operation soffbord igång och med våra krav så har det blivit ett både dyrt och tidsödande projekt. Men sablars vad snyggt det kommer att bli. Och unikt.

Den tilltänka posterväggen får dock vänta till nästa reportage. Puh. Det kostar att ligga på topp.

3 kommentarer:

  1. Var kommer bilderna från inredningsreportaget finnas sen då? :) //Pernilla Edgren Staaf

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det vet man inte. Frilansteam gör reportage som de tror på och säljer sedan in till olika tidningar. Jag kommer garanterat att berätta när det börjar dra ihop sig! :-)

      Radera