måndag 20 maj 2013

Tysslingedagen och Green Room

Tysslingedagen var en succé! Iallafall för mig och jag hoppas att alla andra också var nöjda. Välfylld rekordkassa och många nya kunder. Kortläsare till mobilen och appen Swish är höjdare vid dessa tillfällen. Det är sällan kunden har plånboken full av kontanter.

Därefter har vi grottat ner oss i en renovering. Vi ska byta plats på två rum och passar på att rusta ett av dem. Nytt tak, panel på tre väggar och lumppapp på den fjärde. Färgtemat är 28 nyanser av grönt; äggoljetempera på väggarna men en mera snabbhärdande färg på golvet. Green Room. Snyggt.

Nu går jag in i skapar- och semesterbubblan. Återstoden av maj månad ska ägnas åt sommarens utställningar. I början av juni tar jag en paus och åker till Amsterdam för lite rekreation och inspiration. Sen är det dags för vernissage 1 och därefter åker jag på ytterligare en semestertripp fast norrut. Lagom till hemkomsten börjar juli och då ska jag förbereda mig för utställning 2 som har vernissage den 9 juli.

Parallellt med detta sitter jag med i organisationsgruppen för Blå Tråden, en upplevelseresa i Kils socken som går av stapeln den 9 november. Och det är nu det händer som mest i trädgården... Och i slutet av augusti är det tioårsjubileum för Konst & Kaffe... Nej, jag har inga sysselsättningsproblem...

Välkommen till Galleri Svanen och Wadköping i sommar!

 Utsikt över ett marknadsbord

 Perfekt frukostset till en gröngöling

Kitschiga rosor som aldrig vissnar

 Den svarta sektionen

Krukor och skyltar

 Prototyp till ny ljusstake

Min skickliga bordsgranne Bergklippan syr barnkläder

Ohyvlad brädvägg, målad med äggoljetempera, möter nysatt lumppapp

 Foder runt dörrar och fönster är infällda och inmålade i samma gröna kulör.

Väggen med riven lumppapp är vacker som den är men...

...den penslades (för den melerade effektens skull) med grågrön äggoljetempera

Grönt möte

Golvet rollades i en ljus lime. Helt omöjligt att återge den kulören på foto!

Klart!


2 kommentarer:

  1. Är otroligt nyfiken på vad det är för kulör på väggen med råspont? Så härligt vårgrön. Blandat färgen själv eller utgått från något recept?

    SvaraRadera
  2. Hej! Det är en äggoljetempera från Ovolin i serien ”Ängsgrön” som heter 5-960. Lycka till!

    SvaraRadera