lördag 9 februari 2013

Formex bland annat


Inte en rad har jag skrivit om Formex. Förrän nu. Det var kul, som vanligt, men nu börjar jag tycka att det är för tätt med två besök per år. Det hinner liksom inte hända så mycket mellan varven. Därför skippar jag nog augustiformex och åker i januari 2014 nästa gång. Tror jag. Augusti är dessutom alltid full av annat. Konst & Kaffe till exempel.


Igår läste jag att årets färg är butelj-/smaragdgrönt. Om man ska lyssna på Formex så är det fortfarande en annan kulör som dominerar. Gissa vilken? Ugglor är da shit, industriellt är hippt, naturmaterial är helrätt och återvinning är på frammarsch.


Från Nordals monter. En av de bästa.


Mera Nordal.


Vissa återföräljare kan dock reta gallfeber på mig ibland. De skiter nämligen fullständigt i de små återförsäljarna som vill köpa in mindre kvantiteter och handla för en tusing. De gör sig inte ens besväret att ta in beställningar på mindre än 6000 kronor. Snobbar. Tack och lov är inte alla likadana.
Jag hoppas så småningom att kunna utöka, sälja och servera ät- och drickbart i Getingedalen. Inte bara som caféverksamhet utan också ekologiska och rättvisa delikatesser. Presentartiklar alltså. En del som vi gör själva, en del inköpta. Jag ser framför mig hur vi på Tusen Trädgårdar 2014 (succén från 2012) serverar  betydligt mer, snyggare och bättre än senast. Fast det blev väldigt bra redan då.

Planen på den tilltänka tillbyggnaden, uterummet eller orangeriet på västra gaveln, blev fullständigt tillplattad när vi klev in i denna anspråkslösa lilla kuvös. Honom ska vi ha!
Vi besökte även Norrgavel när vi ändå var i Stockholm. Ett snyggt och genomtänkt koncept fullspäckat med bra idéer som man kan sno. Calle Forsberg har lyckats få in sin keramik där. Vilken fullträff.
1 kommentar:

  1. Fullkomligt ÄLSKAR norrgavel! Vi har en liye norrgavel hör i uposala, men i lammhult där mina svärisar bor finns självaste super-norrgaveln! F ö r t j u s a n d e!

    SvaraRadera