torsdag 14 februari 2013

Färgtema

Tredje gången gillt! Nu skriver jag återigen ett inlägg kopplat till Fabriken för att de ska välja mig! Temat för denna torsdag är färg; färg i tema. Precis så har vi det i Getingedalen. Gröna, svarta och turkosa rummet.

Jag gillar sällan mönster. Enfärgat funkar bäst i mina ögon. Det blir för rörigt annars och jag finner ingen ro. Det spretar ändå med alla prylar som man har omkring sig.

Vårt sovrum är grönt och vitt med svarta inslag. Förutom den svarta kaminen och sängborden så har jag gjort en väggmålning som föreställer ett bambubuskage. I vår kommer bambun att täckas av bokskåp. Allt har sin tid.

I vår lounge (jag vill inte längre kalla det vardagsrum sedan vi tog bort TVn) dominerar färgen turkos. Det började med några omtyckta soffkuddar och sedan målade vi hela golvet i samma kulör. Nu väljer vi gärna pigg turkos på alla småsaker som ska vara i loungen. Lampsladdar till exempel. Jag gillar verkligen att man kan köpa färgglada textilsladdar på metervara. Vi handlar på Lamplagret men det finns garanterat på flera ställen. Sladdar är annars något som jag helst döljer men nu är det tvärtom!

Och så har vi det svarta matrummet. Det blir så mystiskt och spännande på kvällarna. Och när man lättar upp det svarta med vitt och rött så blir det varken mörkt eller färglöst. Rött lär ju vara färgernas färg.
Fler inspirerande idéer om färger och färgteman hittar du på Fabriken.4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jomenvisstserru! Man blir pigg av det. Tro mig!

   Radera
 2. Läckra detaljer i ert hem!
  Grattis till nya bloggen....vilken ära! Det var min trädgårdsintresserade väninna som skvallrade. Tror att jag har lite för bråttom ibland när jag svischar runt på bloggarna. ;o)
  Idag får du ett....♥

  SvaraRadera