tisdag 25 september 2012

Höstfägring

Väse bymarknad är ett minne blott. Vädret var ruggigt men marknaden var rätt så välbesökt ändå. Min dagskassa var dock lika usel som vädret. Långt under rimlig gräns. Kanske för att jag var ett nytt inslag i Väse, kanske för att jag sålde hantverk på en vanlig knallemarknad? Fast jag tycker att det var rätt så många hantverkare där som höll skaplig nivå. Det var inga skräpstånd iallafall.

Ett tomt marknadsstånd


Det var dock TUR att Lena från Designrummet i Väse kom fram till mig och gillade mina ljusstakar. Hon köpte rubbet till sin butik och därmed har jag en ny återförsäljare! Summa summarum så var Väse bymarknad ändå rätt så lyckat.

Roligast på Väse bymarknad: alpackan


Det har blivit rätt så mycket datorsittande den senaste veckan. Bokföringen har fått sig en extra översyn eftersom jag ska granskas av Skatteverket nästa vecka. Jag gjorde till och med en dagstur till min revisor i Linköping för att få bekräftat att det såg bra ut.

Dessutom har jag ägnat mycket tid åt ansökningar till olika konstnärliga intresseorganisationer, utställningssamordnare och konsthantverksföreningar. Jag tänker att detta är ytterligare en väg att nå ut och att öka chanserna till att få ställa ut. Ansökningarna är komplexa med referenser, foton, sammanställningar av tidigare meriter och inhåvade stipendier så jag har fått gå igenom mina gamla pärmar och högar. Lite småkul. Man glömmer så lätt.En annan väg ut är Medborgarskolan. Kurskväll 1 är avverkad och det kändes bra. Det är lite som att laga mat i någon annans kök. Jag vet hur man gör men det är svårt att hitta allt, veta vilka rutiner som gäller och klurigt att få igång okända maskiner.Annars är det utställning som gäller nu. Tantverk - objekt för en guldkantad tillvaro ska bli till. Mest roligt men förmodligen lite frustrerande också. På torsdag är det Pecha Kucha. Den här gången är jag enbart en avslappnad åhörare. Förra gången var det annorlunda då jag stod på scen och berättade om processen med lövet. Lövet som för övrigt har landat i föräldrahemmet i småtrasig skepnad. Så nu för jag en dialog med Liljevalchs angående skadorna och det klena emballaget som lövet hade fraktats i. Eller rättare sagt, jag har skrivit två gånger till Liljevalchs utan att ha fått svar men jag tänker hålla på tills de ger mig någon slags respons och morsan lite ersättning.

Rådjuren åt upp nästan alla våra äpplen, larverna tog potatisen och en grävling har vänt runt på vår gräsmatta men det finns mycket kvar att njuta av i Getingedalens höstträdgård!

Höstaster


Fisklykta - loppisfynd för 20 spänn!


I dagens skördelåda: druvor, chili, paprika, basilika och rosmarin.
Ska ätas, frysas och torkas.


Jordärtskockor är inte bara goda...


Kärleksört - kan man ha för mycket?


Mangold, tålig och vacker


Rudbeckia - måste fixa fler!


Taklök

3 kommentarer:

 1. Oj, vad roligt det var att hitta till din blogg! Tycker om din stil på keramiken och har fått en ny favoritblogg!
  /kermik-rookien

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var roligt att läsa! Vad glad jag blir! Hoppas att jag kan leva upp till det i fortsättningen också. Det blir mycket spännande framöver med skapande till utställningen och jag ska försöka att återge allt i bloggen!

   Radera
 2. Hej Kajsa!

  Äntligen råkade jag hitta till din blogg också! Hoppas allt är väl med er där uppe i bergen, här nedanför Falkaberget gol tuppen i regnet och vi sitter inne och kurar framför brasan mest.. ¨
  Alpacka är härliga, i Oregon använde man dem som rovdjursvarning i hagarna... de ser efter tex får och getter och varnar för rovdjur som kommer smygande. Vi hade mycket bergslejon i Imnaha när jag bodde där, som smög på djuren, våra getter klarade sig dock...
  Du kan väl hojta till någon dag så bjuder jag på en kaffe i ateljen om du har tid!

  Ha det gott! Hälsa Gizmo!
  Linnea Silversmed

  SvaraRadera