måndag 7 maj 2012

Påfylld

Efter en helg i Stockholm är jag påfylld av energi och inspiration. Förutom umgänget, maten, praten och musiken så är jag mycket nöjd med besöken på Fotografiska och Magasin 3.

På Fotografiska njöt jag av André Kertész underbara, varma och välkomponerade foton och gjorde en ny upptäckt i Helena Blomqvists bilder. I synnerhet serien First Women on the Moon.


Nästa gång jag är i Stockholm, den 6-7 juni i samband med vernissagen av Ser du löven för alla träd?, så gör jag självklart ett återbesök på Fotografiska. Då visas bland annat en utställning med Sally Manns foton.

Sen tycker jag att alla ska åka ut till Frihamnen och Magasin 3 och uppleva Ai Weiweis utställning. Den innehåller såååå mycket mer än de fysiska objekten. Via sin konst sliter han för individens frihet och gränslös kreativitet.


Den 5 ton tunga högen av solrosfrön, tillverkade för hand av porslin, står för så mycket mer än konstnärlig flit och realistisk massproduktion. Jag förstod symboliken, jag uppfattade sambanden och jag blev starkt berörd. Ai Weiwei kanaliserar sitt politiska motståndsarbete genom konsten på ett sätt som når fram. Iallafall till mig. Och hans projekt Fairytale är så innerligt att jag inte kan sitta still. Jag vill också göra något!

5 av 125 ton solrosfrön

Made in China

En liten, liten ynka del i FairytaleAi Weiweis utställning finns kvar till den 10 juni. Läs mer om Ai Weiwei här.

Folkfesten Ta slöjden till gatan har lite att jobba på om de har tänkt att det ska bli en tradition. Och om jag över huvud taget ska besöka den igen.
Nu ska jag ut och dreja askar och i eftermiddag håller jag kurs i glasering. Hej hopp!

3 kommentarer:

 1. Nähä du.....du ska göra skyltar! ;o)))
  Jag har sett de där solrosfröna på tv.....häftigt!
  Så där kan jag också känna...jag vill vara med och göra skillnad med nåt spännande projekt.
  Ha en drejig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan nog bli några skyltar ikväll! Insåg att det var hockey så både TV:n och sambon var upptagna. Lika bra att ta tillvara på tiden och göra nytta i verkstan. Om Tre Kronor går vidare till slutspel så blir även jag intresserad men matcher mot Norge och Danmark klarar jag mig utan! Ja precis, göra lite skillnad skulle kännas bra. Måste välja något vettigt att kämpa för och som går att omvandla i keramik!

   Radera
 2. Jätteintressant. Ska kolla hela filmen senare. Hon Blomquist är ju häftig. Ska spana in mer bilder när jag har tid. Måste springa nu. Kram!

  SvaraRadera