tisdag 1 maj 2012

Ny återförsäljare

Jag har kontakt med Kicki på Min Skattkammare då och då. Vi bor i samma bygd, vi är småföretagare, vi hantverkar, vi bloggar och vi har butik.

Det började med att jag tittade in hos henne och frågade om hon ville sälja mina saker men just då var det inte aktuellt. Efter det har vi hållit kontakten, besökt varandra och jag var med på hennes marknad förra året.

Nu var dock tiden mogen för att utveckla samarbetet. Nu har Kicki beställt skyltar av mig som hon ska sälja i Min Skattkammare och det är förstås jättekul!

VÄLKOMMEN i två olika storlekar finns
snart att köpa på Min Skattkammare


Ungefär samtidigt som jag får en ny återförsäljare så förlorar jag en annan. Maria på butik Unik har haft en förskräcklig otur med både det ena och andra och i samband med detta har orken och lusten för att driva butik avtagit.

Maria håller liv i Unik fram till mitten av juli och sedan lägger hon ner butiken, dels för att hinna med sitt eget skapande, dels för att värka fram ett nytt koncept. För här finns det drivkraft. Det är bara en fråga om vilka uttryck den ska ta.

Min tredje återförsäljare, Fröjd Hantverk, är ett försummat kapitel i min bok. Skärpning Kajan! Så här få du inte göra mot vare sig dig själv eller de som stöttar dig. Fröjd hantverk är inget annat än... en fröjd!

Första maj visade sig från sin vackraste sida och vi har tillbringat hela dagen med olika odlingsprojekt och gjutning av trampstenar. Stenarna, eller betongplattorna, ska ligga utanför entrén till butiken och göra det hela lite mera inbjudande.

Lådor av billigt material och inoljade gummimattor
som ska ge plattorna ett snyggt mönster.

Jag tror att det blir både snyggt och praktiskt.
Mindre halt på vintern till exempel.

Två av tre lådor fyllda med betong.

En herrans massa fröer satta i alla tänkbara kärl.
Gamla tomat- och vindruvsaskar är perfekta miniväxthus.
I år kommer det även att säljas plantor i Getingedalen.

Pelargonsticklingar. M som i Mårbacka.

Vårlycklig och jättegammal hund har rullat
sig i gräset så att örat vänt sig ut-och-in

Bra start på en förstamajfrukost; blodgrape och Mårbackapelargon

2 kommentarer:

 1. Nu hänger skylten så fint mot min alldeles nymålade husvägg! :o)
  Lövet alltså....voav!
  Åhh vad det spirar i dina odlingar, vilken ljuvlig tid vi har i sikte. Låt den gå sakta....
  Ha det...vi ses!
  Kram Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gläder mig Kicki! Och kul att du gillar lövet! Du får ta dig en tur till Stockholm i sommar. Ja jag hoppas att så mycket som möjligt gror och överlever. Och våren får gäääärna ta tid på sig, det är min favoritårstid. Sen kommer knotten till Getingedalen och det är inget jag längtar efter. En extra tröja och sköna vårkvällar - det är min melodi!

   Radera