måndag 28 maj 2012

Försommar i Getingedalen


Det är försommar i Getingedalen. Man får smörja in sig och akta sig för solen. Men det är skönt med värmen. Särskilt så här tidigt. Vi har ett litet problem med knott i Getingedalen så sommarkvällarna tillbringas ofta inomhus. Därför njuter vi i fulla drag nu. Och arbetar. Det är svårt att renovera växthus och rensa ogräs när knotten biter.

Vi får väl göra som så många andra; bygga in oss i nån slags uterum. Efter nio år kapitulerar vi och inser faktum. Om vi ska kunna sitta ute kvällarna i juli så måste det ske bakom glas.

Jag har kurser mest varenda dag nu och ett par veckor framöver. Både lera och betong. Börjar fundera på att lägga av med betongkurserna. Har dock inte bestämt mig än.

Vi har även haft den årliga släktfejden i krocket. Och firat mormors 96-årsdag. Och så hade jag besök av 40 skogsflickor som hade vandrat. De fikade och handlade och sen njöt de av den ljumma och knottfria kvällen i gröngräset.

Min Skattkammare har fått sina skyltar och jag har fått ytterligare en återförsäljare.

5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Det var en produktiv post och håller med - jättefina bilder! Speciellt det dukade bordet (sköna hem!) och äppelblommorna. Vad roligt att det är så mycket kurser! Är det jobbigt med betong?

  Här har ena blomster vågen gått förbi och vi inväntar nästa. Dahlian har visat sig och solrosorna likaså. Hortensian tar igen sig efter värmen-köldknäppen-värmen i mars. Hostorna är STOOORA.

  Jag har två veckor kvar och sen börjar sommarjobbet. Hip hop reality show. Suck... Paying da bills paying da bills...

  Kram kram!!

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder med tävling och skogsflickor! Ni har det fint där i getingedalen.

  Men allt har en baksida.....här drar det förjämnan, men å andra sidan har vi varken knott eller mygg. Det är väl för glest med skog....kanske?

  Jag sålde en skylt i lördags. De är så läckra! Du kan du!
  Snygga betongalster....snygg brytning med guld i.
  Vi ses!
  Kram till duktiga dig!
  Kicki

  SvaraRadera
 4. Maria Lindström28 maj 2012 23:12

  Men va fint vännen!

  SvaraRadera