måndag 16 februari 2015

Keramik + våfflor = sant!

Alldeles intill mig i Getingedalen, på löjligt kort gångavstånd, ligger en fin gammal skola, Blankhult. Den lades ner 1950 men den vackra byggnaden är intakt och varsamt renoverad.

Under åren har huset hyst olika verksamheter; först som privatbostad, sedan av olika föreningar och just nu arrenderas gården av Blå Bergens Spa, Pub, Restaurang mm.

Precis vid husknuten går Bergslagsleden, en vacker och välvandrad led, och på vintern finns välpreparerade skidspår som håller lika hög klass som Ånnabodas. Detta tar vintersportarna vara på och aktiviteten kan vara kaosartat hög vissa vackra vinterdagar.

Detta har förstås Annika, som driver Blankhult, uppmärksammat och har därför café under helgerna. Nu på lördag, den 21 februari, är det dags igen och då kan man få sig en nygräddad våffla till kaffet i den gamla skolsalen.

Dessutom kommer det att vara café i Blankhult varje lördag under mars månad vilket jag gärna gör reklam för. Handla keramik hos mig, fika i Blankhult, åka pulka i backen eller skidor i spåren. Eller kanske bara ta en promenad till Bocksboda för den härliga naturens skull. I slutet av mars kanske det sticker upp en och annan vårblomma i diket?
VÄLKOMMEN!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar