måndag 16 april 2012

Tveksam

Om det ser ut så här på morgonen......så blir man inte så värstans sugen på att plantera. Iallafall inte jag. Både 17 och 21 maj har jag evenemang som kräver plantor. I mängder. Men det är ju en hel månad kvar och hur lång tid behövs det egentligen för ett litet frö att gro och bli en attraktiv planta?

Nä, det blir till att tänka om. Skjuta upp och göra något annat istället. Min bil besiktigades för en månad sedan och fick en liten anmärkning; slapp handbroms. Om några timmar får den körförbud så sambon lade studierna åt sidan för att åtgärda felet och jag skulle hantlanga. Redan under omklädningen får han ryggskott. Det blir till att tjuvköra i ett par dagar och hålla sig borta från de stora vägarna. Om jag inte tar Volvon istället. Fast den är läskig att köra när vädret är enligt ovan.

Sambo med färskt ryggskott


Det får bli lite glasering istället. Och så ska jag tillverka lite småsaker inför rakubränningen den 14 maj. Om du vill vara med då så hör av dig! Dessutom ska jag välja ut de 20 bästa bilderna av de 264 jag tog under processen med lövet. Torsdagen den 26 april ska jag nämligen hålla en föreläsning om detta på Pecha Kucha i Örebro. Jag är först ut och i gott sällskap. Kolla program och info här. Detta kan verkligen rekommenderas!

I lördags var jag på dop i Stjärnorp, en sagolikt vacker plats! Ett stenkast därifrån ligger Ledbergs krukmakeri och eftersom jag är ett stort fan av deras grejer och eftersom jag aldrig skulle åka 12 mil utan att slå flera flugor i samma smäll så lämnade jag släkten en timma för att åka hit.

Det var ett trevligt och inspirerande besök. Det hör dessutom till att jag köper med mig något litet när jag träffar andra keramiker som intresserar mig (även om jag kan tillverka det mesta på egen hand) så dessa skålar pryder numera mitt kök.Och det här underbara fatet fick jag med mig hem från Kam Man i Chinatown, New York. Ett ställe man aldrig kommer tomhänt från.

3 kommentarer:

  1. Snyggt och völkommen hem. Ses på lördag.

    SvaraRadera
  2. Titta vad snyggt pa betongbords bakgrund! Jag ska lattja med mitt nya hjarta idag i solen och postar om det blir bra. Fattar ba noll med snon!!! Ni missade sommaren har i NY med tva dagar igar var det sa varmt att man nastan storknade. Det var snyggt med namnet pa sidan sa dar pa Ledbergs skalarna.

    SvaraRadera